Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradl okrasné kameny

VSETÍNSKO: Policisté zjistili zloděje kamenů za více jak čtyřicet tisíc korun. 

Dvaatřicetiletého muže zajímaly věci uložené v areálu s více firmami v Rožnově pod Radhoštěm. Několikrát jej proto na začátku dubna navštívil a odcizil věci za více jak čtyřicet tisíc korun. V pátek si muž převzal sdělení podezření pro trestný čin krádež.

Do hledáčku dvaatřicetiletého muže z Rožnova pod Radhoštěm se dostal místní areál několika firem. Zajímaly jej tam uložené věci jako autobaterie a okrasné kameny. Na začátku dubna si připravil k odcizení desítku použitých autobaterií a dvacítku napájecích akumulátorů počítačových systémů. Vše vynesl z areálu a uložil poblíž s úmyslem věci později vyzvednout a zpeněžit. Při opětovném příchodu na místo uložení, ale věci byly pryč. Pracovníci je vrátili na své správné místo.

Areál se muži zalíbil a tak jej navštívil opětovně a zaměřil se tentokrát na uložené ozdobné kameny. Vybral si tři krabice s polodrahokamy po dvaceti pěti kilogramech. Dvě uložil ještě v areálu a jednu krabici vynesl mimo něj. Cena kamenů, které odnesl, přesáhla tři tisíce korun.

Poslední návštěva areálu se udála v noci z předminulého pátku na sobotu. To pachatel nelenil a kamenů odnesl daleko více. Jednalo se o polodrahokamy, dekorační kamínky, křišťál a upravené okrasné kameny za více jak osmatřicet tisíc korun.

Policisté na zjištění pachatele ihned začali pracovat. Zjištěné informace je dovedly právě k dvaatřicetiletému muži z Rožnova pod Radhoštěm s majetkovou trestnou minulostí. Muž se ke skutkům přiznal.  Odcizené kameny policisté vrátili do rukou majitelů.

V pátek si muž převzal sdělení podezření pro trestný čin krádež. V jeho případě může uložit soud až tříleté vězení.

18. dubna 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem