Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl na železnici

TEPLICE - Během týdne byl zloděj dopaden... 

Kradl na železnici
     Minulý pátek policie informovala o případu, kdy neznámý pachatel v prostorách železniční stanice ve Světci odcizil 115 metrů měděných kabelů různého typu. Jednalo se o napájecí kabely drážního osvětlení, takže v souvislosti s krádeží nedošlo k ohrožení provozu železniční dopravy, celková škoda byla vyčíslena na 16 tisíc korun. Pouhý týden stačil bílinským policistům k dopadení pachatele, kterým je 35letý muž z Hostomic. Tomu bylo sděleno podezření z přečinu krádeže a vzhledem k jeho pestré trestní minulosti mu hrozí až tři roky vězení.
 
S autem zloděj neodjel
     S nepořízenou skončil dosud neznámý pachatel, který chtěl v Teplicích odcizit zaparkované vozidlo. Zloděj se vloupal do Škody Octavia, kde z volantu odstranil bezpečnostní páku a poté vypáčil spínací skříňku. Auto se mu ale nepodařilo nastartovat a tak odešel z místa po svých. Majitel vozidla vyčíslil škodu na poškození na deset tisíc korun, policisté věc prověřují pro přečiny krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci. Pachateli hrozí v případě dopadení až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Rodiče zodpovídají za své děti
     Až pět let za mřížemi hrozí ženě, která nedbala o řádnou povinnou školní docházku své dcery. Během jediného měsíce má žačka základní školy celkem 96 zameškaných neomluvených hodin. Žena byla obviněna z přečinu ohrožování výchovy dítěte, vyšetřování probíhá na svobodě.
 
 
Teplice, 14. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem