Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradl na praxi

Narazil do stromů, Odnesl si účetnictví,Některé značky odcizil a jiné vyměnil 

Kradl na praxi 
V těchto dnech sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže 18letému mladíkovi. Toho se měl dopustit tím, že dne 29.5.2009 v Bruntále na Zámeckém náměstí v budově hotelu jako student na praxi využil nepřítomnosti další osob v číšnické učebně a rozlomil zámek vitríny. Zde odcizil nerez kleště, nože, lžíci a lžičku na med. V chlapecké šatně násilně vnikl do skříňky a z batohu spolužáka vzal MP3 přehrávač, prstýnek a 50 Kč.  
 
Odnesl si šanony s doklady
Dosud neznámý pachatel v době od 4. do 5.6.2009 v Rýmařově na ulici J. Sedláka rozbil skleněnou výplň provozovny občerstvení a vnikl dovnitř. Zde odcizil 2 tisíce Kč, které byly v příručním trezorku a zatím přesně nezjištěné množství šanonů, ve kterých byly účetní doklady. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 2 600 Kč. 
 
Narazil do hliněného valu, vyprostil ho svědek
V sobotu 6.6.2009 v 05,10 hodin mezi obcemi Bruntál a Valšov jel 24letý muž s vozidlem Opel Astra a z důvodu nepřiměřené rychlosti vyjel mimo vozovku. Narazil do hliněného valu a několikrát se ještě s opelem převrátil na střechu. Kolem nehody projížděl 38letý muž, který havarované vozidlo převrátil na kola a zaklíněného řidiče vyprostil. Způsobená škoda činí 80 tisíc Kč. Při nehodě se řidič zranil a byl hospitalizován v nemocnici.
 
Pod vlivem nezvládl řízení a havaroval
Ve 14.25 hodin v neděli 7.6.2009 mezi obcemi Lomnice a Dětřichov nad Bystřicí jel 49letý muž na jízdním kole Neon. Na přímém úseku nezvládl řízení a havaroval. Utrpěl lehké zranění. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,82 promile alkoholu. Cyklista s hodnotou souhlasil.
  
Některé registrační značky odcizil, jiné namontoval na cizí vozidla
Bruntálští policisté šetří odcizení 8 předních registračních značek ze zaparkovaných vozidlech v Bruntále na ulici Zahradní a Dolní v sobotu 6.6.2009. Dosud neznámý pachatel odmontoval na mondeu, fabii, ibize, felicii, laguně a dalších vozidlech státní poznávací značky, většinu odcizil a u dvou felicií provedl výměnu. Následně vzal ještě dvě skla zpětných zrcátek, směrových světel, anténu, stěrače, lemy blatníků a poškodil rámečky značek.
 
Narazil do stromů
Mezi Horním Benešovem a Miloticemi nad Opavou v neděli 7.6.2009 řídil 60letý muž renault. Na přímém úseku vozovky se plně nevěnoval řízení a vyjel za pravý okraj. Sjel do příkopu a narazil přední části automobilu do dvou listnatých stromů. Ve vozidle byla 32letá dcera řidiče a jeho 7letý vnuk, kteří utrpěli lehká zranění. Způsobená škoda činí 90 tisíc Kč.
   
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem