Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl mince z automatů

TEPLICKO - Recidivista skončil ve vazbě; Odcizil peněženku... 

Kradl mince z automatů

     Ve vazební věznici skončil 34letý recidivista, který je podezřelý z několika krádeží. Podle dosud zjištěných důkazů se během uplynulých dvou měsíců pětkrát vloupal do mincovníků automatů na samoobslužných myčkách v Bílině a Teplicích.

     Krádežemi si přilepšil jen o pár desítek korun, oprava automatů ale vyjde majitele na desítky tisíc korun. Policejní komisař muže obvinil ze zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, v případě odsouzení mu s ohledem na páchání trestné činnosti v době nouzového stavu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Odcizil peněženku

     Z přečinu krádeže byl obviněn 37letý muž, který je podezřelý, že v polovině srpna v duchcovské restauraci odcizil peněženku. Pod záminkou, že mu tam spadla mince, vstoupil za bar, kde ukradl peněženku s tisíci korunami. I když se obsluha domáhala jejího vrácení, dal se i s lupem na útěk. Muž je trestně stíhán na svobodě, vzhledem k jeho trestní minulosti mu hrozí až tříleté vězení.

Z plotu zmizel otřesový kabel

     Policisté pátrají po neznámém zloději, který kradl v katastru obce Jeníkov. Z oplocení pozemku odcizil sto metrů zabezpečovacího otřesového kabelu, předběžná škoda byla vyčíslena na 180 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, lapkovi hrozí v případě dopadení až osm let za mřížemi.

20. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem