Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradl, kde mohl

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opět pronesl přes pokladnu nezaplacené zboží.  

 

Láhev whisky si vzal z regálu, dal ji do batohu a myslel si, že projde bez zaplacení a bez povšimnutí. Ovšem opět se mýlil. Pracovník bezpečnostní agentury jej v hradišťském supermarketu zastavil právě kvůli nezaplacené lahvi v batohu. Mladík tak včera v úterý 13. září opět skončil na policejním oddělení. Hradišťští policisté s ním začali řešit ukradenou láhev za 239 korun, která by byla přestupkem proti majetku, ale v jeho případě se už jedná o krádež, protože se v posledních třech letech dopustil podobné skutku, za který byl potrestán. A neřešili s ním jen tuto krádež, ale i podezření ze spáchání dalších majetkových kriminálních skutků.

Před pěti dny se snažil podobně ukrást ze supermarketu potraviny, které si schoval opět do batohu a byl přistižen při průchodu pokladnou. V polovině srpna ukradl nezamčené kolo zaparkované před restaurací v centru Uherského Hradiště. Ve stejné restauraci, jen o pár dní dříve, prohrál kredit, který byl na hracím automatu, od něhož hráč si odskočil na záchod a on se ho zmocnil, začal hrát místo něj a prohrál.

Devatenáctiletý mladík z Nedakonic je podezřelý ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže a ze zákona mu hrozí až tři roky vězení. Není vyloučené, že mladík nebude stíhán vazebně.


 

14. září 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem