Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kradl kanály

HRADECKO - Recidivistovi hrozí až tříletý trest odnětí svobody  

Policisté v letošním (2012) dubnu předložili hradeckému státnímu zastupitelství zprávu o výsledku zkráceného přípravného řízení na dvaadvacetiletého muže z Pardubicka. Ten je důvodně podezřelý, že v letošním (2012) březnu na Novobydžovsku odcizil litinové mříže z kanálů a složené kmeny dřeva.

Zloděj kradl kanály z parkoviště před prodejnou na Novobydžovsku. Poprvé se muž na místo vypravil 8. března 2012 v noci. Ten den tam odcizil dva kusy litinových kanálů o rozměru 50 na 50 centimetrů. Svým jednáním způsobil škodu za téměř 4.100 korun. Hned druhý den ukradené kanálové mříže odvezl s dalším nashromážděným železem do sběrny. Za sběr obdržel asi 275 korun, které potom hned utratil.
Na další výpravu, a to na stejné místo, se vydal o čtrnáct dnů později. Tehdy 22. března 2012 v noci odcizil tři kusy litinových kanálů o rozměru 50 na 50 centimetrů. Škoda je odhadnuta přes 6.100 korun. Odcizené kanály vydal policii.

V noci na 22. března 2012 odcizil na Novobydžovsku z volně přístupných pozemků dva kubické metry pokáceného a složeného dřeva různých průměrů kmenů. Poškozené společnosti způsobil škodu ve výši 2.000 korun. Dřevo doma rozštípal a většinu spálil v kamnech. Zbývající dřevo, jednalo se asi o dvě plné kárky, vydal policii.

Trestné činnosti se navíc dopustil, přestože byl v podmínce za jiné krádeže. Ke krádežím se muž policistům přiznal a svého jednání litoval. Uvedl, že je bez práce a takto si obstarával peníze na živobytí.

V dubnu 2012 bylo muži sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Anna Pešavová - 4. května 2012 (13:08)
 

vytisknout  e-mailem