Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kradl kamery i pečivo

Zloděje průmyslových kamer a pečiva policisté dopadli.  

  Třiadvacetiletý muž z Mladoboleslavska od poloviny února do konce června kradl průmyslové kamery z různých objektů. V únoru se zmocnil například dvou kamer na vlakovém nádraží v Bělé pod Bezdězem. Další kameru ukradl ze stožáru vysokého napětí v malé vodní elektrárně v Bakově nad Jizerou a nebo také z objektu vysílače jednoho z mobilních operátorů v Bakově nad Jizerou. Ukradl také kameru na železniční stanici Bezděz a v červnu opět na nádraží v Bělé pod Bezdězem.
  Právě krádež kamery v červnu na nádraží v Bělé pod Bezdězem přivedla policisty na stopu. Pachatele nahrála a policistům se po krádeži dostal do rukou záznam. Na něm sice byl zloděj zahalen a částečně maskován oblečením, ale policisté z obvodního oddělení přesto vytipovali možného pachatele. Kriminalisté pak šli prakticky najisto a podezřelého zadrželi.
  Obviněný nekradl jen kamery. V březnu dvakrát připravil obyvatele Malé Bělé o čerstvé pečivo, když od prodejny ukradl bedny s čerstvým pekařským zbožím. Celková škoda, kterou svými aktivitami způsobil je vyšší než sto tisíc korun. Policisté muže obvinili z krádeže a poškozování cizí věci. Za to mu nyní hrozí až tři roky vězení. Stíhání je vedeno na svobodě.

vytisknout  e-mailem