Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradl jak straka a sprejoval zamilované vzkazy po domech

ČESKOLIPSKO - Soud ho poslal do vazby. 

Kriminalisté dopadli minulý čtvrtek 34letého zloděje, který má na Českolipsku na svědomí nejen rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, ale také osm posprejovaných domů, sedm z nich se nachází v centru České Lípy. Na ně načmáral zamilované vzkazy věnované jisté Báře. Majitelé domů pro jeho citové výlevy příliš pochopení neměli a zřejmě uvítají zprávu o tom, že v nejbližší době žádné nové vzkazy pro Barunku vyzdobené srdíčky na jejich fasádách nepřibydou.sprejerství 1

Krom toho od 5. do 21. července kradl jako straka, a to i přes to, že byl za předchozí krádeže v podmínce . Okresní soud v Mladé Boleslavi ho totiž letos 12. července za krádeže pravomocně odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody v trvání osmi měsíců s dvouletou  zkušební dobou. V té vnikl v České Lípě a v Doksech do celkem šesti objektů, kde odcizil majetek za 188 300 korun. Ukradl například i mincovník na veřejných toaletách v ulici U Vodního hradu České Lípě, vloupal se do soukromé firmy v českolipské průmyslové zóně v Dubické ulici, odkud si odnesl dvě drahá jízdní kola (karbonové v hodnotě 43 800 korun a elektrokolo za 33 000 korun), vloupal se do také do rodinného domu v Doksech a do rodinného domu v České Lípě vnikl neuzamčenými zadními dveřmi. To je jen malý výčet jeho nejnovější majetkové trestné činnosti. U dvou případů vloupání mu asistoval jeho 21letý kamarád, kterého trestně stíháme také.

Majetkového 34letého recidivistu s trvalým bydlištěm na Mimoňsku vyšetřovatel 22. července obvinil z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. A protože by na svobodě ve svém navyklém způsobu života pokračoval,  podal státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu trestnímu stíhání, který ještě téhož dne akceptovali státní zástupce i soudce. Ve vazbě si počká na nový verdikt soudu, který ho může poslat jen za jeho poslední skutky na pět let do vězení.

29. 7. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

sprejerství 1

sprejerství 1 

Detailní náhled

sprejerství 2

sprejerství 2 

Detailní náhled

sprejerství 3

sprejerství 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem