Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradl i loupil

KROMĚŘÍŽSKO: Teprve šestnáctiletého chlapce jsme obvinili z několika trestných činů. 

V předešlých dnech obvinila komisařka z Oddělení obecné kriminality v Kroměříži z trestných činů krádež, porušování domovní svobody, loupež a poškození cizí věci teprve šestnáctiletého chlapce. Ten se v říjnu loňského roku a během letošního března dopustil ve městě Bystřice pod Hostýnem hned čtyř protiprávních skutků.  

V polovině října se společně se svým stejně starým kamarádem vloupal do jednoho z rodinných domů, ze kterého ukradl hodiny a obraz v hodnotě tři tisíce korun. Začátkem března se pak tato dvojice vloupala do provozovny s občerstvením. Odtud si odnesla peníze a cigarety v hodnotě za více jak pět tisíc korun. Dva dny poté obviněný okradl o rok mladšího známého. V parku do něj silně strčil, chytil ho pod krkem a poté ho svalil na zem. Z kapsy mu pak odcizil mobilní telefon. Poslední skutek spáchal opět se svým kamarádem v polovině března. Rozbil okno prodejny s občerstvením a zatím co jeho komplic hlídal venku, ukradl v obchodě peníze, cigarety a pivo. Škoda, kterou způsobil odcizením zboží a peněz, přesáhla částku devět tisíc korun. Poškozením okna způsobil škodu za více jak pět tisíc korun.

S ohledem na jeho nízký věk mu nyní hrozí poloviční sazba, tedy maximálně pětiletý trest odnětí svobody. Jeho stejně starého komplice řeší kolegové z Přerovska.

21. dubna 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem