Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl hlavně v obchodech

TEPLICKO - Recidivista bral kosmetiku, jídlo i oblečení; Odcizil chladicí zařízení... 

Kradl hlavně v obchodech

     Z přečinu krádeže byl obviněn 31letý recidivista, který se na Teplicku dopouštěl majetkové trestné činnosti. V červnu byl obviněn z krádeže dětského elektrického motocyklu, který odcizil letos v lednu, dalších krádeží se pak až do konce března dopouštěl v různých prodejnách. Převážně pronášel přes pokladny jídlo a hlavně kosmetiku, celkem odcizil věci za více jak šestnáct tisíc korun.

     Ovšem zahájení trestního stíhání mu rozhodně nezabránilo v dalším páchání trestné činnosti. Od konce června kradl v nejméně dalších pěti obchodech, tentokrát se kromě drogistických potřeb zaměřil i na oblečení. Z prodejen si odnesl věci za více jak osm tisíc korun, za což si vysloužil další obvinění z krádeže. Protože na svobodě by s největší pravděpodobností v krádežích pokračoval, podal státní zástupce podnět k jeho vzetí do vazby, který dnes soudce akceptoval. 

Odcizil chladicí zařízení

     Policisté dopadli zloděje, který v polovině července odcizil v Teplicích chladicí zařízení. Z pozemku u restaurace ukradl dva kondenzátory s příslušenstvím, které odšrouboval z držáku a vytrhl od přívodních trubek. Poškozené společnosti způsobil škodu přes dvacet tisíc korun, včera si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouleté vězení.

Vloupání do auta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Bílině vykradl auto. Zloděj se vloupal do zaparkované dodávky, ze které odcizil dvě navigace, celková škoda byla vyčíslena na sedm a půl tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

5. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem