Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradl hlavně pracovní nářadí

SOKOLOVSKO – Svým jednáním způsobil škodu přibližně 35 tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení Chodov sdělili třiatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Třiatřicetiletý muž měl v prvním případě v polovině prosince letošního roku v Chodově vniknout vstupní brankou na pozemek, který náleží domu s garáží. Poté měl vstoupit do garáže, která je součástí domu, odkud odcizil několik kusů nářadí, jako například úhlovou brusku, aku vrtačku, motorovou pilu nebo například bourací kladivo. S odcizenými věcmi měl poté pozemek opustit.

Na konci prosince letošního roku měl třiatřicetiletý muž krást v Chodově opakovaně. Obviněný muž měl vniknout na pozemek domu, který byl zrovna v rekonstrukci. Do domu se měl muž dostat nezajištěnými vstupními dveřmi a odcizit z něj několik kusů nářadí. Například horkovzdušnou turbínu nebo různé aku vrtačky. Říká se, že pachatel se vrací na místo činu. A bylo tomu tak i v tomto případě, protože o pár hodin později se třiatřicetiletý muž na místo opravdu vrátil. Opět měl vniknout na pozemek a následně z domu odcizit multifunkční strunovou pilu nebo dvě krabice s ručním nářadím. S odcizenými věcmi měl pozemek po několika minutách opustit.

Svým jednáním měl muž způsobit celkovou škodu přibližně 35 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Jan Bílek
kpt. Bc. Zuzana Týřová
28.12.2021

vytisknout  e-mailem