Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradl hlavně kola, skončil ve vězení.

VSETÍNSKO: Zloděj, který napáchal škodu za téměř dvě stě tisíc korun, skončil ve vazbě. 

Pachatel při krádežích v okresech Vsetín a Přerov napáchal škodu za téměř dvě stě tisíc korun. Minulý týden skončil ve vazbě.

Již delší dobu měli valašskomeziříčští kriminalisté a nejenom oni spadeno na čtyřiadvacetiletého muže z Rožnovska. Spojovali jej s majetkovou trestnou činností ve Valašském Meziříčí, Vsetíně i Hošťálkové. Muže se policistům podařilo zadržet minulý týden ve středu v Hranicích na Moravě. Začala práce na zdokumentování jeho konání.

Kriminalistům se osobu podařilo spojit s patnácti skutky. V deseti případech se jednalo o krádeže kol nebo elektrokol. Kola kradl po vloupání do sklepů, kolárek i lodžií v mezipatře bytového domu. Využil příležitosti a kolo ukradl z neuzamčeného sklepa nebo garáže. Policejní komisař jej viní i z vloupání do restaurace, obchodů a církevních objektů. Tady kradl alkohol, cigarety, elektrické nářadí elektroniku a peníze.

I když byl v mnoha případech připraven, nosil sebou pákové nůžky, ne vždy se vše podařilo. Na začátku května se chtěl zmocnit zaparkovaného auta na Trojáku v katastru obce Rajnochovice. Se Škodou Fabia se mu ale nepodařilo odjet.

Místem působení zloděje, který těmito skutky napáchal škodu za více jak sto devadesát tisíc korun, bylo hlavně Valašské Meziříčí a to již od loňského září. Zajel několikrát do Vsetína a navštívil i Hošťálkovou. V květnu a červnu se přesunul do sousedního okresu a kradl v Hranicích na Moravě.

Policejní komisař muže ve čtvrtek obvinil z trestných činů krádež a neoprávněné užívání cizí věci ve stadiu pokusu. Muž se ke svým skutkům doznal. Většinu věcí prodal.

Muž putoval v pátek k soudu a tentýž den skončil ve vězení. Nyní mu hrozí až pětileté vězení.

18. června 2019, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem