Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradl drogistické zboží

Policisté dopadli pachatele krádeže drogistického zboží v jedné z novojičínských prodejen. 

Tehdy neznámý pachatel na počátku září letošního roku využil nepozornosti prodavaček, a v nestřeženém okamžiku odcizil z prodejního regálu několik kusů toaletních vod různých značek v celkové hodnotě přes sedm tisíc korun. Pachatel do prodejny zavítal i na druhý den, znova využil nepozornosti prodavaček a v nestřeženém okamžiku odcizil z prodejního regálu okolo třiceti kusů různých krémů v celkové hodnotě přes třináct tisíc korun. Celková škoda odcizením přesáhla částku jednadvacet tisíc korun.
V těchto dnech byl jako pachatel skutků zjištěn jednatřicetiletý muž z Frýdku - Místku. Podezřelý se policistům k činům doznal a uvedl, že odcizenou kosmetiku prodal náhodným osobám ve Frýdku - Místku. Utržené peníze v hodnotě šest tisíc korun poté použil pro vlastní potřebu. Muži bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže.


Stalo se …


Neoprávněně manipuloval s elektroměrem

Z trestného činu podvod je podezřelý 36letý muž z Kopřivnice. Podezřelý měl v době od poloviny července 2007 do poloviny března minulého roku neoprávněně manipuloval s elektroměrem u svého kopřivnického bytu na ulici Štefánikova. V důsledku toho elektroměr ve výše uvedeném období vykazoval nižší spotřebu elektrické energie, než bylo skutečně spotřebované. Poškozená společnost si škodu vyčíslila na částku přes 244 tisíc korun.


Na traktor neměl řidičské oprávnění

V úterý 27. října v dopoledních hodinách kontrolovali dopravní policisté v Šenově u Nového Jičína 64letého řidiče traktoru. Při kontrole vyšlo najevo, že muž jel s traktorem, ačkoliv není držitelem příslušného řidičského oprávnění. S traktorem Zetor jel ve směru od Kunína do Nového Jičína. Muž nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.


Vandal postříkal fasády domů v Odrách

V době od 24. do 26. října poškodil neznámý pachatel několik fasád domů v Odrách. Neznámý pachatel v Odrách na ulici 1. máje a na dalším domě na Masarykově náměstí, vzdálených od sebe sedmdesát metrů, nastříkal nápis cur a jeden nečitelný znak. Celková škoda poškozením se vyšplhala na téměř dvacet tisíc korun. Pachatel se tak dopustil trestného činu poškozování cizí věci.


Ze staveniště odcizil čerpadlo

Pouhých pětadvacet minut stačilo neznámému pachateli, který 25. října dvě hodiny po půlnoci odcizil v Závišicích benzínové kalové čerpadlo. Neznámý pachatel čerpadlo v předběžné hodnotě deset tisíc korun odcizil ze staveniště mostu přes řeku, která obcí Závišice protéká. Kopřivničtí policisté po pachateli krádeže usilovně pátrají.


Z vozidla nakonec nic neodcizil

Neznámý pachatel v noci na 27. října v Příboře na ulici Ostravská rozbil skleněnou výplň okna na vozidle Mercedes Sprinter, které prohledal, ale nic neodcizil. Oznamovatel s vozidlem parkoval u Motelu Zafir. Poškozením způsobil pachatel společnosti předběžnou škodu za patnáct tisíc korun. Příborští policisté případ prošetřují jako trestný čin krádeže, který byl spáchán ve stádiu pokusu.


Vloupání do novostavby

V době od 21. do 23. října vnikl neznámý pachatel do novostavby v Příboře, místní části Prchalov. Pachatel odcizil úhlovou brusku, vrtačku, křovinořez, ruční řezačku na obklady, bourací kladivo, dvě elektrické pily a další věci. Celková škoda odcizením a poškozením přesáhla částku 63 tisíc korun. Příborští policisté případ prošetřují jako trestný čin krádeže a trestný čin poškozování cizí věci.


Z prodejny odcizil cigarety a alkohol

V pondělí 26. října v nočních hodinách vnikl do prodejny potravin v Kopřivnici, místní části Vlčovice doposud neznámý pachatel. Z prodejny si pachatel odnesl několik kusů cigaret a alkoholu různých značek. Pachatel se svým jednáním dopustil trestného činu krádeže. V případě dopadení tak pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

vytisknout  e-mailem