Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradl česnek i svářecí kuklu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté zadrželi zloděje, který v regionu kradl, na co přišel.  

 

Vraty vazební věznice v úterý večer prošel zloděj, který na Uherskobrodsku kradl vše, co nějakým způsobem mohl prodat, aby získal peníze na drogy. Uherskobrodští policisté již několik týdnů sbírali informace k podezřelému pachateli, který se měl v regionu dopustit několika krádeží. Zadržen byl v pondělí 17. října ráno ve sběrném dvoře ve Vlčnově. Zaměstnanec sběrného dvoru po příchodu do práce uviděl, jak v jednom z kontejnerů spí mladý muž. Na místo přivolal uherskobrodské policisty, kteří muže zadrželi. Šestadvacetiletý muž chtěl ve sběrném dvoře krást, ale vzhledem k únavě spojené s ovlivněním drogami při pokusu krádeže usnul.

Zadržený muž byl eskortován na policejní oddělení, kde mu policisté prokázali, že se dopustil několika krádeží. Například na začátku července ukradl z pole v Havřicích 150 kilo česneku, o němž neprozradil, co s ním udělal. Ve stejné době vykradl ve Vlčnově lakovnu, z níž ukradl svářecí kuklu a doprovodné zařízení ke sváření, stejně jako několik sad ručního nářadí s celkovou škodou padesát tisíc korun. O několik dní později opět ve Vlčnově ukradl nářadí ze seníku zemědělského družstva. Ve stejné obci ukradl na konci srpna asi 70 litrů nafty ze zaparkovaného jeřábu. O uplynulém víkendu se pokusil ukrást měděný okap v rodinném domě v Uherském Brodě, ale byl při tom vyrušen.

Šestadvacetiletého muže z Nezdenic kriminalisté obvinili ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Ze zákona mu hrozí až pět let vězení, protože byl v posledních třech letech za podobný skutek potrestán. Soud rozhodl o jeho vazebním stíhání, a tak mladý muž včera večer prošel branami vězení.


19. říjen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem