Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradl a platil nalezenou kartou

SOKOLOVSKO – Obviněný muž skončil ve vězení. 

Začátkem května tohoto roku měl třiadvacetiletý muž ze Sokolovska nalézt na zemi před jednou z prodejen v Sokolově pouzdro s osobními doklady a platebními kartami. Místo odevzdání si měl však nález ponechat. Navíc měl ještě s dalšími osobami v několika případech zaplatit nákup v obchodech nalezenými platebními kartami. Poškozenému majiteli tímto způsobil škodu ve výši kolem dvou tisíc korun.

Muž měl ve své trestné činnosti pokračovat i koncem měsíce. Ve večerních hodinách měl navštívit v Sokolově obchodní dům. Ve vstupním vestibulu jeho pozornost upoutala opřená elektrická koloběžka, na které měl poté prodejnu opustit. Koloběžku měl následně prodat a získané finanční prostředky použít pro vlastní potřebu. Jejím odcizením způsobil škodu ve výši kolem pěti tisíc korun. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za obdobný trestný čin potrestán.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID - 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

Obviněný muž byl dne 23. května 2020 na základě rozhodnutí soudu policejní hlídkou eskortován do výkonu trestu odnětí svobody.

nprap. Eva Valtová
24. 5. 2020

vytisknout  e-mailem