Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl a nadýchal přes tři promile.

LOUNY – Pozastavené řidičské oprávnění; Spolujezdec v pátrání. 

Během pár dnů si 55letý muž vyslechl ve zkráceném přípravném řízení hned dvě sdělení podezření  z trestného činu krádež. Podle informací měl v prvním případě chtít odcizit z jednoho z lounských obchodů pálenku v hodnotě téměř 500 korun. Druhý scénář se odehrával o necelý týden později, kdy si měl chtít odnést z jiného obchodu sýr a cukrovinky. Hodnota těchto věcí dosáhla částky 60 korun. Vzhledem k tomu, že jeho trestní minulost je už poznamenaná obdobnou trestnou činností, stačila i takto malá částka k naplnění skutkové podstaty trestného činu. Průběh měl být v obou případech stejný, věci si ukryl do bundy a měl chtít odejít z obchodu bez zaplacení. Policisty v průběhu prověřování neobměkčila ani informace, že se měl těchto jednání dopustit pod vlivem alkoholu.  V prvním zmiňovaném případě přístroj ukázal hodnotu 3,43 promile alkoholu v dechu. V druhém byla hodnota o něco nižší, a to 2,50 promile. Muž po vystřízlivění uvedl policistům do výslechu jednoduché zdůvodnění jeho počínání. Měl prý žízeň a hlad. Za jeho jednání by ho mohl soud poslat za mříže až na tři roky.

Nerespektoval rozhodnutí
Lounští kriminalisté sdělili obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 43letému muži. Tomu je kladeno za vinu, že ve třech případech v průběhu června a října nerespektoval skutečnost, že mu bylo exekučním příkazem pozastaveno řidičské oprávnění. Na základě tohoto rozhodnutí už od počátku června neměl usednout za volant. Neukázněný řidič se nevyhnul kontrolám hlídek z obvodních oddělení Žatec a Podbořany, také byl takzvaně lapen do sítě hlídky dopravního inspektorátu. Soud by ho mohl potrestat až dvěma lety odnětí svobody.

Neunikl jejich pozornosti
Policejní hlídka z obvodního oddělení v Žatci zastavila v úterý večer při silniční kontrole vozidlo, ve kterém se nacházel kromě řidiče také 32letý spolujezdec. Právě tento muž zaujal pozornost policistů. V průběhu kontroly zjistili, že se jedná o muže, na kterého je necelý měsíc vydán okresním soudem příkaz k zatčení. Ihned jej omezili na osobní svobodě a následující den odvezli k soudu k provedení potřebných úkonů.


Upozornění na změnu pracovní doby:
Oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál má dne 31. 12. 2018 úřední hodiny pouze od 8:00 do 12:00 hodin.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
14. prosince 2018
 

vytisknout  e-mailem