Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl a mařil

DĚČÍN - Kradl a mařil; Zaplatil a nedostal; Krádež na zastávce; Motory jsou pryč 

Rumburští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti jednatřicetiletému muži, který se dvakrát vloupal do rekreační chaty, odkud odcizil set-top box, příbory a další věci v celkové hodnotě zhruba jedenáct tisíc korun. Navíc se jedná o výtečníka, který měl nastoupit výkon trestu a do dnešního dne toto neučinil. Čelí tedy obvinění z krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí. Za tyto skutky nabízí náš trestní zákoník až tříleté odnětí svobody. Stíhání bude vedeno ve výkonu trestu.
 
 
Zaplatil a nedostal
 
Autorádio za necelých šest tisíc korun si na internetovém portálu objednal muž z Rumburku. Peníze převedl na konto inzerujícího, ale zboží ani peníze nazpět neobdržel. Prodávající s ním ani nekomunikuje. Tím se dopustil přečinu podvodu a v případě dopadení si může posedět až dva roky ve vězení. Případ řeší místní policisté.
 
 
Krádež na zastávce
 
Kriminalisté z Děčína včera obvinili z krádeže jednadvacetiletého mladíka a sice proto, že koncem minulého roku na vlakové zastávce sebral poškozenému z batohu, který měl na zádech, věci v hodnotě asi sto padesát korun. Za tento přečin mu může hrozit až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Dopaden záhy
 
Neznámý pachatel, který z volně přístupného přístavku u jednoho domu v Benešově nad Ploučnicí odcizil dva alternátory a pět elektromotorů v hodnotě zhruba devět a půl tisíce korun, již není neznámý. Místní policisté vypátrali dvaadvacetiletého mladíka, který by měl mít akci na svědomí a nyní ho pro krádež řeší ve zkráceném přípravném řízení. Čelí tak hrozbě až dvouletého odnětí svobody.
 
 
 
 
 
24.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem