Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeží aut neubývá

DĚČÍN - Zmizel Peugeot Boxer; Zloděj auta odhalen; Ukradl nejen nářadí ; Nezbedný vandal 

Zmizel Peugeot Boxer
 
DĚČÍN – Během dvaceti minut přišel o majetek v hodnotě sedmdesáti tisíc korun českých. V pondělí  osmnáctého října odpoledne přijel na parkoviště před velký obchodní dům v Rozbělesích, zaparkoval svého modrého Peugeota Boxera, uzamkl ho a odešel na nákup. Když se k místu vrátil zpět, jeho vůz už byl fuč. Motorového oře si mezitím „osedlal“ vydařený nenechavec, který s ním odjel neznámo kam. Děčínští policisté už zahájili pátrání nejen po odcizeném voze, ale i smělém chmatákovi, kterému v případě odhalení hrozí až dvouletý trest odnětím svobody za trestný čin krádeže.
 
Zloděj auta odhalen
 
DĚČÍN – Začátkem července zmizel rukou vykutáleného zloděje VW Golf, jenž  jeho majitel zanechal odstavené na parkovišti v děčínské ulici Práce. Vydařeným lupem získal smělý nenechavec vozidlo v hodnotě sto šesti tisíc korun. Leč i na něj došlo a osmnáctého října dopoledne si mladý muž z úst policejního vyšetřovatele vyslechl obvinění z trestného činu krádeže, za což mu u soudního dvoru mohou nadělit až pětiletý pobyt za mřížemi.  
 
Ukradl nejen nářadí  
 
RUMBURK – Na stavební parcele v Rumburku trůní stavební buňka a v té buňce si její majitel schovává nářadí. Jenomže během noci ze soboty na neděli sedmnáctého října letošního roku do ní vstoupil nezvaný návštěvník a odnesl si mnoho elektrických pomocníků. Okradenému staviteli zůstala jen škoda necelých dvanáct tisíc korun českých. Pokud se rumburským strážcům zákona podaří zaměřit správný směr, může potkat smělého vetřelce kromě jiného i peněžitý trest nebo několikaletý trest odnětím svobody.
 
Nezbedný vandal
 
RUMBURK – Před rumburským obchodním domem v Pražské ulici parkovala v pondělí dopoledne osmnáctého října šedá Škoda Felicie. Zřejmě padla do oka neznámému vandalovi, který ji vyryl do laku několik ornamentů. Jeho stopa odpovídá  patnácti tisíců korun. Samozvaný umělec se dopustil trestného činu poškození cizí věci, za což nabízí trestní zákoník nejen zákaz činnosti, ale i uhrazení škody, popřípadě i výlet do vězení.
 
 
Děčín 19.10.2010
 
nprap. Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem