Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádežemi způsobili škodu téměř milion korun

PRAHA VENKOV – VÝCHOD - Kriminalisté Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD sdělili obvinění z několika trestných činů skupině pachatelů.  

Skupina pěti mužů ve věku od jednadvaceti do pětatřiceti let kradla vozidla na území Prahy východ, Kolína a Prahy.

 Dva z nich, jedenadvacetiletý a pětadvacetiletý, vozidla v objektu statku v jedné z obcí na Praze východ rozebírali. Vozidla rozebrali, karosérie s odstraněným VIN prodali ve sběrnách. Technické průkazy a jiné doklady nalezené ve vozidle spálili nebo si ponechali pro další použití.

 

Jedenadvacetiletý byl obviněn z přečinu podílnictví, za což mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let. Pětadvacetiletý pachatel byl obviněn nejen z tohoto přečinu, ale i z přečinu krádež a porušování domovní svobody. Za mřížemi může skončit až na pět let stejně jako jeho sedmadvacetiletý a pětatřicetiletý spolupachatel. Nejdéle, až osm let, může pobýt za mřížemi třicetiletý obviněný.

 

Kriminalistům se skupině do této chvíle podařilo prokázat čtrnáct skutků krádeží motorových vozidel, převážně koncernových značek, odcizili ale také i přívěsný vozík, čtyřkolky, obytný přívěsný karavan, nákladní valníkový přívěs. Krádeží se dopustili v době od ledna do dubna letošního roku.

 

Způsobená škoda se vyšplhala na téměř jeden milion korun. Všichni pachatelé jsou stíháni na svobodě.

 

Třicetiletý pachatel byl obviněn také z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, neboť spolupachatelům, kteří vozidla rozebírali, za to poskytl nejméně v šedesáti případech drogu pervitin. Ve většině případů to bylo zadarmo, v několika případech si dávku nechal zaplatit. Ze stejného přečinu byl obviněn i pětadvacetiletý mladík, neboť drogu distribuoval dál minimálně dvěma dalším osobám .

 

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOV


 

vytisknout  e-mailem