Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže vozidel za téměř 4 miliony

Dvojice odcizila při vloupání do auta klíče od jiného vozu, které pak odcizila. Další muž nevrátil zapůjčený Mercedes-Benz. 

Kriminalisté specializující se na krádeže vozidel a vloupání do vozidel ve třetím policejním obvodě pracují na dvou zajímavých případech, které jsou zachyceny na kamerových záznamech, a proto se touto cestou obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po podezřelých mužích.
 
1) Na prvním případě pracují detektivové od 12. září, kdy na žižkovskou služebnu přišel zástupce poškozené společnosti a oznámil nevrácení zapůjčeného vozidla Mercedes-Benz v hodnotě 3,4 milionu korun. Policisté pak během šetření zjistili, že luxusní vůz si zapůjčil cizinec z Izraele, který se prokazoval cestovním pasem, řidičským průkazem a platebními kartami na jméno Alexander Shifrin s datem narození 1. 3. 1966. Předání auta klientovi proběhlo 4. září ve dvacet hodin před hotelem v Pařížské ulici s tím, že termín navrácení vozu stanovili na stejném místě v neděli 8. září. Do současné doby však majitel vozidlo neviděl a klient je nekontaktní.
 
Detektivové hledaného Izraelce podezřívají ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za což mu v případě dopadení hrozí až tříleté vězení. K popisu hledaného: cizinec je ve věku kolem 50 let, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlou pleť a krátké hnědé vlasy. Oblečený byl do hnědého saka a podle majitele zapáchal. Hovořil údajně špatně anglicky, spíše komunikoval v hebrejštině nebo arabštině.
Kriminalisté mají k dispozici několik videozáznamů z hotelu, před kterým mělo dojít k předání vozu, kde je zachycený podezřelý Izraelec ještě s dalším mužem. S největší pravděpodobností se tak jedná o komplice. Tento muž je věku kolem 30 let, vysoký asi 175 cm, štíhlé postavy. Má světlé, středně dlouhé vlasy a hotelové kamery ho zachytily oblečeného do bílého trička, černých kalhot a modré kožené bundy.
 
2) Od pondělí 14. října pak kriminalisté pracují na případu vloupání do vozidla Volkswagen Golf na parkovišti před jedním z nákupních marketů v Chlumecké ulici, odkud kolem osmnácté hodiny odcizila neznámá dvojice ze zavazadlového prostoru příruční tašku s osobními věcmi, mobilním telefonem včetně klíčů od vozu Volkswagen Sharan. Podle kriminalistů měla dvojice přijet k nákupnímu domu červeným osobním vozem značky Peugeot 206.
 
Ve stejný den kolem třiadvacáté hodiny pak na tísňovou linku 158 oznámil majitel vykradeného vozu z Chlumecké ulice, že v garážích jeho domu v Lovosické ulici měl zaparkované vozidlo Volkswagen Sharan a když přišel ke garáži, zjistil, že vozidlo je odcizené. Na místo proto vyrazili kriminalisté, kteří následně zajistili kamerové záznamy z nadzemních garáží a na nich nalezli podezřelou dvojici mužů, která s vozem odjela. Dva muži kolem pětatřiceti let přišli do garáží, odcizenými klíči otevřeli vrata, kde měl majitel zaparkovaný vůz Volkswagen Sharan a po pár minutách s ním odjeli. Podle majitele mu tak hledaní muži způsobili škodu 240 tisíc korun. Auto mělo promáčklou karoserii nad víčkem nádrže a na pátých dveřích šachovnici černo stříbrné barvy.
 
Hledaná dvojice mužů je podezřelá ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci, za což ji v případě odcizení hrozí až pětileté vězení. Jakékoli informace k totožnosti hledaných, jejich pohybu a pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
K popisu: Oba hledaní jsou ve věku kolem pětatřiceti až čtyřiceti lety, štíhlé postavy. Jeden je vysoký asi 175 centimetrů, druhý vyšší o deset centimetrů. Menší nosí dioptrické brýle a byl oblečený do bílé mikiny s kapucí s nápisem Ben hao, modrých džínů a na nohou měl tmavé sportovní boty s bílou podrážkou. Druhý z dvojice, který řídil odcizené vozidlo, byl oblečený do černé mikiny a modrých džínů. Na nohou měl bílé sportovní boty značky Nike a na hlavě černou čepici se stříbrnými kamínky.
 
Jakékoli informace k hledaným osobám, jejich totožnosti, pohybu nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 13. 11. 2013
Odkazy do noveho okna

Druhý hledaný muž (krádež VW Sharan)

Druhý hledaný muž (krádež VW Sharan) 

Detailní náhled

Hledaná podezřelá dvojice (Mercedes-Benz)

Hledaná podezřelá dvojice (Mercedes-Benz... 

Detailní náhled

Hledaný Izraelec

Hledaný Izraelec 

Detailní náhled

Odcizený luxusní vůz

Odcizený luxusní vůz 

Detailní náhled

Odcizený luxusní vůz Mercedes-Benz

Odcizený luxusní vůz Mercedes-Benz 

Detailní náhled

Podezřelá dvojice před krádeží (VW Sharan)

Podezřelá dvojice před krádeží (VW Shara... 

Detailní náhled

Podezřelý z krádeže (VW Sharan)

Podezřelý z krádeže (VW Sharan) 

Detailní náhled

Vstup podezřelých do garáží (VW Sharan)

Vstup podezřelých do garáží (VW Sharan) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem