Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže věcí ze škol

TRUTNOVSKO - Podezřelý se k protiprávnímu jednání zcela doznal. 

Od začátku měsíce listopadu zadokumentovali trutnovští policisté čtyři případy majetkové trestné činnosti, kterou na území města Trutnova páchal v té době ještě neznámý pachatel. Scénář zloděje byl ve všech případech podobný, ne-li stejný. Nezvaný host vstupoval do školských zařízení, odkud si odnášel elektroniku a výpočetní techniku. V pátek 15. 11. 2013 jsme o uvedené majetkové trestné činnosti cestou médií informovali i širokou veřejnost.
Trutnovští policisté po pachateli krádeží od prvního ze spáchaných případů začali intenzivně pátrat. Ještě v pátek 15. 11. 2013, kdy jsme trutnovské občany požádali o pomoc při pátrání po lapkovi, který se stal „strašákem“ místních škol, skončil na policejním oddělení v Trutnově osmnáctiletý mladík, který se pod tíhou zajištěných důkazních prostředků ke shora uvedenému protiprávnímu jednání zcela doznal.
Policisté uvedené případy zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za které může soud v případě pravomocného rozsudku uložit trest odnětí svobody až na tři roky. 
Policie České republiky v Trutnově by chtěla i přes shora uvedený objasněný případ požádat všechny občany, zejména potom zaměstnance školských zařízení, studenty a žáky trutnovských škol, kteří by na chodbách školských zařízení narazili na osobu, kterou neznají, či která se chová jakkoli podezřele, nechť ihned kontaktují bezplatnou telefonní linku 158. Včasné oznámení protiprávního jednání vede k tomu, že policisté v mnoha případech podezřelého výtečníka zajistí ještě na místě činu nebo v jeho těsné blízkosti. Takovýto případ je potom během několika hodin ze strany Policie České republiky zadokumentován a vyřešen.
Trutnovští policisté by chtěli tímto článkem oslovit všechny občany, aby se v případě zjištění jakéhokoli protizákonného jednání ze strany nenechavců, kteří mezi námi žijí, nebáli věc co nejdříve oznámit na bezplatnou telefonní linku 158 či bezplatnou telefonní linku strážníků Městské policie Trutnov 156.
por. Bc. Udo Ertner
19. 11. 2013 ve 14:00

vytisknout  e-mailem