Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže v rozestavěných garážích

V průběhu čtrnácti dnů došlo ke dvěma krádežím v rozestavěných vícepodlažních garážích. Policisté pátrají po dvou pachatelích. 

Výstavba nových nadzemních garáží, v ulici Chlumecká na Černém mostě, přilákala během několika málo dnů hned dva zloděje.  V prvním případě neznámý muž odcizil ze stropu kabely, které byly připraveny k natažení rozvodné sítě. V průběhu krádeže předvedl akrobatický kousek, při kterém se málem sám zranil. Odcizením kabelů způsobil škodu bezmála deset tisíc korun.  Přibližně o čtrnáct dní později si druhý neznámý muž chtěl „přilepšit“ vybráním parkovacího automatu. Po zhruba půlhodinové snaze o jeho otevření přišlo velké zklamání. Jelikož v garážích ještě žádné auto nikdy neparkovalo, automat byl zcela prázdný. S nepořízenou tak smutně odešel, avšak způsobil škodu na vypáčeném automatu ve výši přes tři sta tisíc korun.

Oba tyto muže zachytily při jejich ,,výkonech“ kamery, na kterých jsou velmi dobře zachyceni. Policisté z místního oddělení Horní Počernice tak už znají jejich podobu a obrací se na veřejnost se žádostí o pomoc. Pokud byste kteréhokoliv z mužů poznali, nebo máte informace, které by vedly k jejich dopadení, kontaktujte linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR.

Pachatelům hrozí v případě dopadení a odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 27. září 2021

vytisknout  e-mailem