Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže v objektech i ve vozidle

KLATOVSKO - Policisté prověřují vloupání do chaty, garáže a zaparkovaného vozidla. 

Oznámení o vloupání do rekreační chaty a garáže přijali policisté na obvodním oddělení v Klatovech.

V době od 28. do 31. října tohoto roku vnikl neznámý pachatel v Klatovech do garáže v ulici Nábřeží Kpt. Nálepky. Pachatel odcizil z vnitřních prostor garáže křovinořez v hodnotě 1 000 Kč a poškozením vrat vznikla škoda ve výši 2 000 Kč.

V posledních deseti dnech měsíce října letošního roku vnikl u obce nedaleko Klatov neznámý pachatel na oplocený pozemek u chaty a do vnitřních prostor, které prohledal. Pachatel odcizil dvě přikrývky a polštáře, padesát jídelních příborů a talířů, plynový gril a ohřívač, láhev s plynem o hmotnosti 12 kg a různé potraviny. Z odstaveného karavanu odcizil televizor, magnetofon a oděvy. Poškozeným vznikla škoda přesahující pětačtyřicet tisíc korun.

Železnorudští policisté přijali oznámení o vloupání do zaparkovaného vozidla značky VW Golf.  Neznámý pachatel vnikl do vozidla v době od 29. října do 1. listopadu v obci Alžbětín. Z vnitřních prostor vozidla pachatel odcizil peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady poškozeného a dvě platební karty peněžního ústavu a další věci. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve výši 4 000 Kč.

Policisté v uvedených případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež, ve druhém i z přečinu porušování domovní svobody a ve třetím skutku i z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

nprap. Ladmanová Dana

2. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem