Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže v období „dušiček“

KRAJ - Nedávejte zlodějům šanci a mějte své věci neustále u sebe! 


Policisté každoročně zaznamenávají v tomto období výskyt krádeží, ke kterým dochází na hřbitovech nebo přilehlých parkovištích. Pachatelé mnohdy využívají chvilkové nepozornosti návštěvníků pietních míst a ti pak přicházejí o své odložené kabelky, mobilní telefony a další osobní věci. Zvýšená ostražitost platí i v případě zaparkovaných vozidel v blízkosti hřbitovů. Nenechávejte proto své věci bez povšimnutí ani uvnitř svého vozu, neboť i takováto krádež je pro zkušeného zloděje otázkou krátkého okamžiku. Pokud už ke krádeži přece jen dojde, je vždy nutné ji neprodleně oznámit policistům.

Uhlídat všechny hřbitovy je pro policii ve skutečnosti nemožné. Žádáme proto všechny občany, aby své věci měli neustále pod kontrolou. V případě, že si všimnou podezřelých osob, aby tuto skutečnost oznámili na bezplatnou policejní linku 158.

V souvislosti s památkou zesnulých plánují policisté  v našem kraji zvýšenou kontrolní akci od příštího týdne, nicméně neznamená to, že se řidiči  s policisty nemohou potkat i o tomto víkendu. Muži v uniformách se zaměří na bezpečnost a plynulost dopravy zejména v místech předpokládaného zvýšeného provozu u hřbitovů a přilehlých parkovišť. Návštěvníky pietních míst tady budou hlídky též upozorňovat na rizika krádeží věcí z hrobů nebo i věcí, které ponechají nezajištěné ve svých zaparkovaných vozidlech. V rámci kontrol mohou lidé od policistů obdržet také leták upozorňující například, jak pomoci nalézt zpět odcizený předmět z náhrobku - LETÁK zde.


por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
zveřejněno: 21. října 2011 ve 12:00

 

Odkazy do noveho okna

hrbitov_letak

hrbitov_letak 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem