Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže v hotelech

Nenechavý pár si z hotelů odnášel vše, co se mu zlíbilo. Prozatím zjištěná škoda se šplhá k sedmdesáti tisícům. 

Kriminalisté ze čtvrtého oddělení druhého pražského obvodu se již několik měsíců zabývají případem, který je kvalifikovaný jako trestný čin zpronevěra. V této souvislosti již vypátrali a obvinili dvojici, konkrétně 32letého muže a 23letou ženu, která se v době od února do března letošního roku ubytovávala společně se dvěma malými dětmi v různých hotelech po celé Praze. Za první noc zpravidla zaplatili, ovšem poté si nechali ubytování prodloužit o jednu nebo dvě noci. Nejen, že za ty už nezaplatili, ale při odchodu si navíc z pokojů a společenských místností odnesli vše hodnotné, jako třeba televizory, fény, lampičky, závěsy, ale i například konferenční stolek s křesly. Oba přitom při registraci v hotelu vystupovali vlastními jmény a s hotelovým personálem komunikovali i po ukončení ubytování, přičemž projevili snahu celou situaci nějakým způsobem řešit. Nikdy však k úhradě způsobené škody ve finále nedošlo.

Pražští kriminalisté do současné doby zadokumentovali šest takových případů, kdy se způsobená škoda šplhá k sedmdesáti tisícům korunám.

S ohledem na výše uvedené skutečnosti se však kriminalisté důvodně domnívají, že by tato dvojice mohla mít na svědomí mnohem více takových případů, o kterých se však kriminalisté doposud nedozvěděli. Proto se nyní obrací především na majitele a personál hotelů a jiných ubytovacích zařízení s žádostí o spolupráci. Jestliže máte s dvojicí na fotografiích obdobné zkušenosti, ozvěte se kriminalistům na bezplatnou tísňovou linku 158.

Muž je v současné době stíhán vazebně. V případě pravomocného odsouzení za trestný čin zpronevěru hrozí oběma až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Iveta Martínková – 22. 6. 2016

Odkazy do noveho okna

Obviněný

Obviněný 

Detailní náhled

Obviněná

Obviněná 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem