Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže, poškozování a nehoda

Bruntál- Narazil do zdi, z čekárny si odnesl televizor, přišel o zvířata, bavil se rozbitím výlohy a další 

 
I během svátků kradl
Ani vánoční svátky neodradily dosud neznámého pachatele od záměru poškodit a krást. V průběhu dvou dnů 26.12. 2011 až 27.12.2011 využil situace a v obci Světlá Hora v areálu místního zemědělského podniku vnikl po odstranění dvou visacích zámků na dveřích do objektu firmy. Následně po vypáčení dveří se dostal do dílny, kde se zaměřil na ruční lampu v hodnotě 1 tisíc Kč, kterou odcizil. Jednáním pachatele vznikla firmě vyšší škoda poškozením dveří a to okolo 2 tisíc Kč.
 
Z čekárny si odnesl televizor
Pravděpodobně v době od 25.12. 2011 do 26.12.2011 využil neznámý pachatel okamžiku, kdy byla čekárna jednoho z oddělení nemocnice v Krnově prázdná. Odtud si z police zavěšené na zdi odnesl LCD televizor, bez dálkového ovladače, v hodnotě okolo 19 tisíc Kč.   
 
Přišel o hospodářská zvířata
V těchto dnech oznámil pracovník zemědělské farmy v Úvalně odcizení třech kusů jalovic, stáří dvou let a o váze jednotlivého zvířete okolo 500kg. Zvířata byla umístěna na pastvinách oplocených elektrickým ohradníkem v katastrálním území Horního Benešova.    
Škoda odcizením těchto hospodářských zvířat byla majitelem vyčíslena do výše okolo 48 tisíc Kč.

Bavil se rozbíjením

V průběhu vánočních svátků ( od 24.12. 2011 do 26.12. 2011) se neznámý pachatel pravděpodobně pobavil tím, že prohodil dlaždicí skleněnou výlohu prodejny textilu na ulici Jesenická v Bruntále. Došlo k poškození jak vnější, tak i vnitřní skleněné výplně okna výlohy. Věc byla po oznámení prvotně šetřena jako přestupek proti majetku. Na základě dodatečného vyčíslení vzniklé škody byl případ překvalifikován na přečin poškození cizí věci. Majiteli obchodu vznikla jednáním pachatele škoda ve výši okolo 10 tisíc Kč.  

  
Narazil do zdi domu
V noci 28.12.2011 krátce před třetí hodinou v obci Bohušov nezvládl mladý řidič jedoucí s vozidlem Škoda Felicia průjezd tříramennou křižovatkou a přední částí vozidla narazil do zdi místní restaurace.
Na místě byla provedena u řidiče dechová zkouška na alkohol, která vykázala hodnotu 0,62 promile alkoholu v dechu. Řidič následkem nehody utrpěl lehká zranění na hlavě a hrudníku a byl převezen RZS na pozorování do nemocnice v Krnově. Na vozidle vznikla škoda ve výši okolo 30 tisíc Kč. K poškození kamenné zdi restaurace nedošlo.         
 
  komisař por. Ing. Ivana Křištofová
  za 28.12. 2011
 
 

vytisknout  e-mailem