Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže nafty objasněna

Policisté dopadli pachatele, který od konce března letošního roku odcizil naftu za necelých 200 000 korun. 

Prachatičtí policisté zadrželi pachatele, který v době od 28. 3. 2008 do 3. 7. 2008 kradl naftu v areálu bývalého ČSAD v Prachaticích.

Jak vlastně k zadržení pachatele došlo. Majitel firmy, ze které nafta mizela, úzce spolupracoval s Policií ČR, kdy měli společně vytipovaného možného zloděje, který se krádeží dopouštěl. Mělo se jednat o bývalého zaměstnance, který po ukončení pracovního poměru nevrátil zaměstnavateli čipovou kartu na čerpání motorové nafty z čerpacího stojanu. Jak se dne 3. 7. 2008 v ranních hodinách ukázalo, bylo tomu opravdu tak. Poškozený muž kolem páté hodiny ráno zloděje zahlédl, jak u stojanu naftu odčerpává a neprodleně zavolal hlídku Policie ČR. Dvoučlenná policejní hlídka z Obvodního oddělení Prachatice se na místo dostavila za necelých pět minut a muže přímo při krádeži zadržela a odvezla ho na policejní služebnu. Třiapadesátiletému muži bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu “krádeže” (§ 247), po výslechu a potřebných úkonech byl na pokyn státníhího zástupce ze zadržení propuštěn a další prověřování případu policsté provádějí ve zkráceném přípravném řízení.

Za uvedené období muž odcizil 5 971 litrů motorové nafty za 193 473 korun, kterou odčerpával do osobním vozidlem přivezených kanystrů.

vytisknout  e-mailem