Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Krádeže na Přerovsku

Zmizel transformátor, notebook i zahradní nářadí 

Přerovští policisté opět řeší další případy krádeží

V prvním případě neznámý pachatel v době od 17.8.2010 do 24.8.2010 u jedné z obcí na Hranicku odstranil visací zámek a odpojil elektrické vedení do transformátoru. Transformátor demontoval a odcizil. Díky demontáži transformátoru došlo k vytečení chladícího oleje do půdy. Celková škoda, kterou lapka způsobil, se vyšplhala na částku 150 000 Kč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež, za což hrozí pachateli, v případě jeho zjištění, trest odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest.

Ve druhém případě neznámý pachatel v době od 23.8.2010 do 24.8.2010 vysadil kovovou bránu plotu u rodinného domu v Hranicích. Dostal se na pozemek a nezajištěným oknem vnikl do domu. Z něj se mu podařil odcizit notebook s optickou myší a síťovým adaptérem. Majitelce (1964) tak způsobil škodu za 7 000 Kč. Pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí za přečin krádež a  přečin porušování domovní svobody, trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
Ve třetím případě v době od 23.8.2010 do 24.8.2010 neznámý pachatel nezjištěným způsobem vnikl do dílny zahradnictví na Hranicku. Z něj si pak odnesl dva křovinořezy, úhlovou brusku a dvě vrtačky. Poškozené firmě tak způsobil škodu bezmála za 39 000 Kč.

por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem