Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže na kulturních akcích

Peněženky a mobily nejsou v batozích a kapsách bezpečné 

O tom, že na koncerty a různé kulturní akce nechodí jen lidé, kteří se chtějí obohatit duševně, ale také ti, kteří si chtějí pomoci materiálně, se během tohoto víkendu přesvědčili minimálně dva návštěvníci. Během hudební produkce v sobotu 26. 7. v přírodním areálu u sokolovny v Červeném Kostelci zmizela mladíkovi z batohu, který měl celou dobu na zádech, peněženka, osobní doklady, platební a kreditní karty a doklady k jeho vozidlu. Celkem mu zloděj způsobil hmotnou škodu 2.700 korun a mnoho starostí s obstaráním náhradních dokladů a blokací platebních karet.
Podobně nepříjemnou zkušenost učinil i návštěvník hudební produkce v Jaroměři. Když muž, znavený posloucháním muziky a popíjením alkoholických nápojů nad ránem usnul na lavičce, probudil se lehčí o mobilní telefon a peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Zloděj mu tak z kapes vytahal věci v hodnotě 3.200 korun. Po pachatelích krádeží, kterým v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest, policie pátrá.
V souvislosti s těmito případy pak policisté znovu upozorňují na možnosti takových krádeží. Dopadení pachatele je v takovém případě vždy téměř nemožné, je proto vždy lepší situaci předejít a cenné věci si uložit na dobře chráněná, špatně dostupná místa v oblečení.

vytisknout  e-mailem