Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže na Chlumecku a Bydžovsku objasněny

HRADECKO - Muž je obviněn z 5 trestných činů najednou. 

Vyšetřovatel oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové v pondělí 23.9. obvinil 40letého muže z trestných činů krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněného opatření platebního prostředku a neoprávněného užívání cizí věci. 
Muži prokázal, že během 10 dní odcizil za účelem majetkového prospěchu na Chlumecku a Novobydžovsku 6 jízdních kol, motocykl, čtyřkolku, osobní auto, notebook, oblečení, peníze, nářadí a další věci v celkové hodnotě za více jak 220 tisíc korun. Další škody způsobil na dveřích jedné prodejny, kam se pokusil vniknout a na dvou autech, kde u jednoho rozbil okno u řidiče a u druhého vypáčil zámek. Některé věci se podařilo nalézt a tudíž se vrátily zpět majitelům. 
Policisté zjistili, že muž je známý recidivista, který má celkem 21 záznamů v rejstříku trestů za majetkovou trestnou činnost a dohromady byl odsouzen na 23 let odnětí svobody nepodmíněně. Naposledy z vězení byl propuštěn na konci roku 2017, kde si odpykával 3,5letý trest odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost, kterou spáchal na území Rakouska. V současné době náchodští kriminalisté ukončili návrhem na podání obžaloby jeho dalších 6 skutků (původní zpráva zde). Lze předpokládat, že v průběhu vyšetřování budou prokázány obviněnému i další skutky krádeže a škoda bude narůstat.
Z důvodné obavy, že bude v trestné činnosti pokračovat, nebo se bude skrývat, policisté podali podnět na uvalení vazby. Soudce návrhu státního zástupce vyhověl a muž je od dnešního dne stíhán vazebně.
Pokud ho soudce uzná vinným, může strávit ve vězení až 5 let.

por. Iva Kormošová
26.9.2019, 10.30

vytisknout  e-mailem