Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže kol za bezmála sto tisíc korun

Během jednoho měsíce se pravděpodobně stejná dvojice mužů třikrát vloupala do téhož domu, ze kterého odcizila jízdní kola za bezmála sto tisíc korun.  

Policisté místního oddělení z Letné prověřují již tři případy vloupání do jednoho z bytových domů na ulici Janovského v Praze 7. K prvnímu vloupání došlo v polovině července. Dva muži za použití čipu od vstupních dveří vnikli do domu a ihned zamířili do prostor sklepních kójí. Tam už jen odstranili visací zámky, odcizili dvě jízdní kola za téměř devětapadesát tisíc korun a pak i s bicykly z domu zmizeli. Tato odcizená kola jim však nestačila, a proto se do domu začátkem srpna znovu vrátili. Naprosto stejným způsobem se opět vloupali do sklepních kójí, kde se jim zalíbila nejen další dvě jízdní kola včetně vybavení, ale i snowboard, a nevítaní hosté si tak v tomto případě přišli na bezmála čtyřiadvacet tisíc korun. Muži se ale zřejmě inspirovali heslem do třetice všeho dobrého, a do téhož domu se vloupali ještě v polovině srpna. Jejich taktika se ani v tomto případě nezměnila, a ze sklepní kóje odcizili další dvě jízdní kola v hodnotě patnácti tisíc korun.
 
Všechny tři nezvané návštěvy byly ale naštěstí zachycené kamerovým systémem, a policisté proto mohou pracovat s verzí, že všech třech krádeží se s největší pravděpodobností dopustila stejná dvojice mužů.
 
Popis: První muž je ve věku asi 35 let, mohutné postavy. Má světlou pleť, oválný obličej a velmi krátce střižené vlasy. Oblečen byl do světlého trička s krátkým rukávem a neurčitým obrazcem na prsou a světlých krátkých kalhot. Na nohou měl tmavé boty, přes rameno nesl tmavou pánskou příruční kabelu a na zápěstí pravé ruky měl náramek nebo hodinky.
 
Druhý muž je ve středním věku, sportovní postavy. Oblečen byl do světlého trička s krátkým rukávem a nezjištěnými nápisy na přední straně a světlých kraťasů nad kolena. Na nohou měl sportovní obuv, na hlavě nasazenu světlou kšiltovku a na zápěstí levé ruky měl hodinky.
 
Letenští policisté proto touto cestou žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po dvojici podezřelých mužů. Jakékoliv informace k jejich totožnosti, pohybu, nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo kterékoliv služebně policie.
 
prap. Bc. Iveta Martínková – 7. 11. 2014

vytisknout  e-mailem