Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže katalyzátorů

Kriminalisté dopadli dva muže, kteří kradli z vozidel katalyzátory a kola. 

Kriminalisté z 8. oddělení čtvrtého policejního obvodu, kteří se zabývají objasňováním trestné činnosti na úseku automobilové kriminality, v minulých dnech ukončili práci na vyřešení případu krádeže osmatřiceti katalyzátorů ze zaparkovaných vozidel a pěti případů krádeží elektronových kol se škodou téměř jeden milion korun. Muži ve věku čtyřiadvacet a devětadvacet let jsou podezřelí, že od května roku 2014 do června letošního roku na území celé České republiky vyřezávali z vozidel zaparkovaných na ulicích katalyzátory. Ty pak končily ve výkupnách kovů za částky okolo dvou až tří tisíc korun. Majitelům automobilů jejich jednáním ale vznikaly škody v řádech desetitisíců.

Muže se podařilo dopadnout přímo při činu, když jeden z katalyzátorů vyřezávali. Následně se oba ke všem krádežím přiznali a při domovních prohlídkách kriminalisté nalezli jak několik sad elektronových kol, tak i katalyzátorů. 

Oba muži si vyslechli obvinění ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Stíhání je vedeno na svobodě. Závěrem je nutné zmínit, že muži byli v minulosti za krádeže katalyzátorů již odsouzeni.

Na případu pražští kriminalisté spolupracovali i s kolegy ze středočeského kraje.

por. Bc. Jan Daněk – 6. 12. 2016

Odkazy do noveho okna

1 Katalyzátory

1 Katalyzátory 

Detailní náhled

2 Sady kol

2 Sady kol 

Detailní náhled

3 Sklad s kradenými věcmi

3 Sklad s kradenými věcmi 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem