Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže jízdních kol v Klatovech

Žádáme občany o spolupráci 

         V posledních týdnech policisté v Klatovech evidují již několik případů krádeží jízdních kol. Pachatelé se zaměřují v domech na sklepní prostory, a proto žádáme občany o spolupráci.
Poslední případ krádeže jízdního kola jsme zaevidovali ve středu. V Klatovech vnikl na ulici U Pošty neznámý pachatel v době od 8. do 14. března 2012 v panelovém domě do sklepní kóje a odcizil horské jízdní kolo zn. Focus zelenobílé barvy. Majitel vyčíslil škodu na 10 100 Kč.
     Ve sklepních prostorách domu se pohybují lidé jen ojediněle a této skutečnosti využívají pachatelé. Vzhledem k pravděpodobnosti, že by pachatelé byli přistiženi majiteli, využívají tyto prostory ke krádežím v různých hodinách během dne i noci. Majitelé v těchto prostorách ukládají různé věci například jízdní kola, lyžařskou výstroj, nářadí, ale i potraviny a alkoholické nápoje. Zloději odcizené věci okamžitě někde odprodají a získané peníze používají pro vlastní potřebu. Nalezené potraviny a alkoholické nápoje zkonzumují. Ve většině případech jsou vloupání oznámena po delší době a tím znesnadněno šetření ze strany policie.
     V rámci objasňování vloupání do sklepů může být nápomocna všímavost občanů. V panelových domech bydlí mnoho osob a pachatelé mohou zazvonit na jakýkoli zvonek u dveří a čekají, zda jim někdo otevře dveře. Vyjímkou nejsou případy, že do domu pachatel vejde s přicházejícím občanem, který otevřel vchodové dveře svým klíčem.
      Při zjištění vloupání do sklepů i místností přivolejte policisty. Nevstupujte do prostor, kde došlo ke krádeži, protože tím zničíte stopy po pachateli.
      Pokud zjistíte, že v domě se pohybuje podezřelá osoba, neprodleně telefonujte na linku Policie ČR číslo 158 nebo na telefon číslo 974 334 111 případně 974 334 654.
 

 

nprap. Ladmanová Dana

15.3.2012

vytisknout  e-mailem