Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže jízdních kol

TRUTNOVSKO - Škody jdou do desítek tisíc korun . 

Královédvorští policisté v úterý ráno 12. 11. 2013 zadokumentovali případ krádeže dvou horských jízdních kol, které dosud neznámý zloděj odcizil z volně přístupné garáže, která stojí na jednom z pozemků ve Dvoře Králové nad Labem na Čechově ulici. Policejní hlídka provedeným šetřením a ohledáním místa činu zjistila, že zloděj z objektu odcizil pánské horské jízdní kolo značky APACHE jasně oranžové barvy a pánské horské jízdní kolo značky RAVO barvy červeno – oranžové. Majitel bicyklů vyčíslil škodu na 51 tisíc korun. Za přečin krádež v tomto případě hrozí nezvanému hostu až pětileté vězení.
Druhý případ, tentokrát násilného vniknutí do sklepní kóje v centru města zadokumentovali v pondělí odpoledne 11. 11. 2013 policisté z Hostinného. Dosud neznámý zloděj zde v průběhu odpoledne násilím vnikl do sklepního prostoru obytného domu, ze kterého odcizil zámkem zajištěné pánské horské jízdní kolo značky LEADER FOX černo – bílé barvy. Poškozený v tomto případě vyčíslil škodu na 18 tisíc korun.
Za přečin porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Po nenechavcích a odcizených bicyklech místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.
Ke krádežím jízdních kol často dochází v případech násilných vniknutí do sklepů či jiných částí obytných domů. V těchto případech bychom chtěli všechny občany požádat, aby v případě, že by ze sklepů či chodeb svých domů zaslechli jakékoli zvuky připomínající páčení, nechť ihned telefonují na linku 158. Stejně by se měli nájemníci domů zachovat, pokud na chodbách či v suterénech svých obydlí zahlédnou zcela cizí osobu, která svým chováním vzbuzuje jakékoli podezření. Policejní hlídka je po takovémto oznámení na místě během několika minut, což může přispět k odhalení pachatele jakékoli majetkové trestné činnosti.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny majitele jízdních kol, aby si na své dopravní prostředky dávali mnohem lepší pozor. Každý by měl myslet na to, že volně odstavené jízdní kolo ve sklepní kóji je pro zloděje snadným cílem. Kvalitní kolo v hodnotě několika desítek tisíc korun, které je zabezpečeno obyčejným lankovým zámkem, je pro zloděje rovněž snadným cílem. Každý by si měl uvědomit, že luxusní kolo postavené na karbonovém či jinak odlehčeném rámu má hmotnost, která nemůže „zájemce“ od jeho protiprávního jednání nijak odradit.
por. Bc. Udo Ertner
13. 11. 2013 v 11:45

vytisknout  e-mailem