Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže hliníkových kol na Chomutovsku objasněny

CHOMUTOVSKO - Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání několika osob. 

Chomutovští kriminalisté objasnili sérii krádeží originálních hliníkových kol s pneumatikami a dalších věcí. Ke krádežím docházelo na Chomutovsku od začátku tohoto roku až do současné doby. Pachatelé se zaměřovali zejména na vozidla zaparkovaná na ulicích.

Z některých z nich měli demontovat a odcizit originální hliníková kola včetně pneumatik. Na parkovištích po jejich akcích zůstala stát pouze auta na dřevěných špalcích. V jednom případě po takové demontáži kol spadlo vozidlo na zem, čímž došlo k poškození jeho prahu a v důsledku toho ještě k vyšší škodě než ze samotného odcizení.

Některá kola zmizela také po vloupání, a to z garáže a přístřešku na auto. Odtud měli pachatelé ze zaparkovaných vozidel odcizit i autorádia a zesilovač.

Vyšetřovatel v minulých dnech zahájil trestní stíhání sedmi mužů, kteří se na krádežích měli různou měrou podílet. Někteří z nich mají mít na svědomí kromě krádeží kol s pneumatikami také odcizení osobního vozidla, k němuž si měli dopomoci díky nalezeným klíčkům.

Kromě trestného činu krádeže se tři z mužů budou kvůli poničení prahu vozidla, které spadlo na zem, zodpovídat i z poškození cizí věci.

Způsobené škody byly předběžně vyčísleny na částku převyšující 200 tisíc korun.

Tři ze stíhaných osob byly v minulosti za majetkovou trestnou činnost již odsouzeny. Jeden z mužů, který byl dokonce více než dva roky za mřížemi, se tam nyní vrátil. Vyšetřovatel u něho totiž podal podnět ke vzetí do vazby a na jeho základě byl umístěn do vazební věznice. Stíhání ostatních probíhá na svobodě.

V případě odsouzení může některým ze stíhaných osob hrozit až pětileté vězení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 29. června 2020

Odkazy do noveho okna

foto policie

foto policie 

Detailní náhled

foto policie

foto policie 

Detailní náhled

foto policie

foto policie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem