Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže byly objasněny

LOUNSKO – Dostal chuť na čokoládu; Krádež elektrických kabelů objasněna. 

Dostal chuť na čokoládu

Lounští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže teprve 18letému muži z Chomutova. Ten se koncem srpna v odpoledních hodinách vydal do prodejny v Lounech. V obchodě ho pravděpodobně zaujala vystavená čokoláda, neboť 10 kusů měl z regálu odcizit a utéct neznámo kam. Policisté po mladíkovi pátrali a i díky kamerovým záznamům prodejny ho identifikovali.  Zjistili, že podezřelý byl už v minulosti pravomocně odsouzen za obdobnou majetkovou trestnou činnost, a to rozsudkem Okresního soudu v Chomutově.  Za zmíněný přečin mu nyní hrozí, díky jeho trestní minulosti, v krajním případě pobyt za mřížemi až na tři léta.

Krádež elektrických kabelů objasněna

Ve druhé polovině srpna policisté na Postoloprtsku přijali oznámení z podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Neznámý pachatel se dostal do prostor rekonstruované budovy v Postoloprtech. Zde měl odcizit několik desítek metrů různých druhů elektrických kabelů. Svým počínáním způsobil škodu v předběžné výši 91 tisíc korun.

Policisté po osobě pátrali až do dnešních dnů, kdy zjistili, že se měl tohoto činu dopustit 36letý muž z Postoloprt. Dotyčný si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu krádeže. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

1. září 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem