Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže aut objasněny

TRUTNOVSKO - Hrozí jim až 5 let ve vězení. 

Trutnovští kriminalisté objasnili dvě krádeže osobních vozidel, ke kterým došlo v září letošního roku v Borovnici na Trutnovsku a v Jindřichově Hradci.
Policejní komisař minulý týden obvinil dva muže ve věku 37 a 38 let ze spáchání přečinu krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Dvojici mužů klademe za vinu, že společně v polovině září 2021 neoprávněně vnikli do prostor hasičské zbrojnice v Borovnici, odkud odcizili motorové vozidlo Dacia v hodnotě 330 tisíc korun, elektrocentrálu, hasičskou sekeru a alkohol toto za téměř 15 tisíc korun. K tomuto jednání je dle jejich slov vedl fakt, že se jim cestou na dosud nezjištěné místo částečně poškodila olejová vana ve vozidle a začal jim unikat olej. Když vozidlo nepotřebovali, odstavili ho na louce u Staré Paky, ovšem „lup“ ze zbrojnice si vzali sebou.
O pár dní později měli vniknout do průmyslového areálu v Jindřichově Hradci, ve kterém se nachází autodílna. Odtud nejprve odcizili několik klíčků do zapalování a poté na parkovišti jedním z nich odemknuli vozidlo Seat v hodnotě 60 tisíc korun, s kterým odjeli.
Staršímu z mužů navíc klademe za vinu, že při výše popsaných činech usedl za volant vozidla, i přes to, že měl vysloveny dva zákazy řízení všech motorových vozidel a to do roku 2023.
V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let.      

por. Pižlová Šárka, DiS.
22. 12. 2021, 11:55

vytisknout  e-mailem