Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, alkohol

SOKOLOV, CHEB - Případy 

SOKOLOV – Kynšpertk nad Ohří, kradl v zahrádkářské kolonii
 
Policisté z Kynšperka nad Ohří zahájili úkony zkráceného přípravného řízení a současně sdělili podezření 28letému muži z krádeže. Podezřelý měl v srpnu letošního roku v Kynšperku nad Ohří překonat oplocení v zahrádkářské kolonii a násilím vniknout do jedné kůlny. Z vnitřních prostor měl odcizit elektrocentrálu a plastový kanystr s benzínem. Svým jednáním tak dle odborného vyjádření měl způsobit škodu ve výši 2 600 Kč. Za krádež mu nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 
 
SOKOLOV - Krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku
 
Z pokusu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku podezřívají policisté dva muže. Společně měli dne 20. září 2012 v Citicích překonat zámek u zaparkovaného nákladního vozidla a z vnitřního prostoru vynosit 8 kusů lopat, 1 hrábě, 20 m kabelů a jiné. Při této činnosti byli vyrušeni. Z místa činu měli pak utéct bez věcí, které měli nachystané k odcizení. Poškozená organizace vyčíslila škodu ve výši 7 500 Kč.
Starší z mužů měl navíc ještě poblíž Šabiny odcizit ze zaparkovaného osobního vozidla kabelku s doklady. Podezřelý měl v dokladech najít také platební karty s PIN kódy. Celkem měl tak vybrat na dvě platební karty 3000 Kč. Škoda na vozidle, odcizených věcech vybrané hotovosti činí 4 700 Kč.
Oběma podezřelým nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
CHEB - Kradli na kolejišti
 
Chebští policisté podezřívají dva muže z přečinu krádeže. Společně měli 21. září 2012 v Chebu na kolejišti odcizit z odstavených vagónů 14 kusů kovových klanic a 2 pojistky klanic. Svým jednáním měli způsobit škodu ve výši 5 000 Kč.
Policisté zahájili úkony trestního řízení. Jeden z mužů byl již v posledních třech letech odsouzen a potrestán pro přečin krádeže, nyní mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Jeho spolupachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 
 
CHEB – Alkohol v dopravě
 
V pátek 21. září 2012 řešili dopravní policisté z Chebu hned dva případy alkoholu. Proti osmačtyřicetiletému muži zahájili policisté úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Přečinu se měl dopustit jako řidič, když jel po silnici II. třídy ve směru od obce Skalná k obci Křižovatka. Podezřelý nezvládl na přímém úseku řízení vozidla a narazil do pracovního stroje a následně havaroval do příkopu. Řidič se podrobil dechové zkoušce. Naměřené hodnoty ukázaly 1,84, 2,12 a 1,94 promile alkoholu v dechu. Celková škoda je vyčíslena na částku 25 tis. Kč.
Druhý případ se stal v Chebu. I v tomto případě zahájili dopravní policisté úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič osobního vozidla jel po ulici Osvobození v Chebu. Při jízdě se chtěl otočit a zaparkovat do ulice Písečná. Při tomto manévru nezvládl řízení a narazil do zaparkovaného vozidla Volkswagen, které bylo odhozeno na před ním zaparkovaného vozidla BMW. Řidič při dechové zkoušce nadýchal 2,13 a 2,18 promile alkoholu. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na částku 60 tis. Kč.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
24. září 2012

vytisknout  e-mailem