Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže a distribuce pervitinu

Písek – Kriminalisté zadrželi muže podezřelého z rozsáhlé majetkové trestné činnosti i distribuce pervitinu. 

Písečtí kriminalisté zadrželi v úterý 9. listopadu 2021 večer muže, který má mít na svém kriminálním kontě rozsáhlou majetkovou trestnou činnost i distribuci pervitinu. Jde o osobu s kriminální minulostí, vyšetřovatel ve středu 10. listopadu zahájil trestní stíhání a vydal také podnět k návrhu na vzetí muže do vazby.

Muž (1989) je stíhán pro trestné činy krádež a nedovolená výroba a jiné nakládání s psychotropními látkami a s jedy.

V srpnu letošního roku měl na pokoji jedné z píseckých ubytoven odcizit mobilní telefon značky Samsung, powerbanku a sadu šroubováků. Dne 19. září měl krást v obchodním domě v písecké nákupní zóně, kde dokonce napadl pracovníka ostrahy, který ho přistihl. Den poté měl z automobilu na Karlově ulici odcizit peněženku s finanční hotovostí i platební kartou, kterou se poté pokoušet platit u obchodníků, což se mu nepovedlo díky včasné blokaci karty. Začátkem října si opět vybral zboží v obchodním domě a pokladnami prošel bez zaplacení, po odhalení pracovníky prodejny z místa utekl. V listopadu měl škodit ve společných prostorech panelového domu v ulici Třída přátelství, kde z kolárny odcizil elektrokolo.

Další trestná činnost je z drogové problematiky. Od ledna 2021 měl na Písecku distribuovat pervitin, a to ve více než 100 případech.

Na případu spolupracovali písečtí policisté a kriminalisté, vyšetřování pokračuje.

 

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

12. listopadu 2021

 

vytisknout  e-mailem