Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže

Bruntál - peněženek, alkoholu, cigaret.... 

Krádeže peněženek

V průběhu víkendu policisté řešili několik případů krádeží věcí.

Rýmařovští policisté přijali v pátek 8. 2. 2019 oznámení o krádeži peněženky z rekreační chaty v Malé Morávce. Pachatel vnikl do objektu přes odemčený vchod a odcizil nalezenou peněženku, ve které byla hotovost 4 200 korun, doklady a platební karty.

U nápojového stánku dne 8. 2. 2019 na ulici Květná v Bruntále si další poškozená schovávala nakoupené zboží a odložila si peněženku u výdejního okénka. Následně odešla, když se po dvaceti minutách vrátila zpět, peněženku už nenašla. Byly v ní doklady, hotovost 1 500 korun a platební karta.

V neděli 10. 2. 2019 přišla oznámit odcizení peněženky také další žena. Policistům sdělila, že o peněženku přišla v době od 9. do 10. 2. 2019 buď při návštěvě wellness centra nebo v pivnici na ulici Jesenická. Peněženku s doklady a platební kartou měla v batohu, ze kterého ji pachatel odcizil.

O peněženku přišla návštěvnice lyžařského areálu dne 10. 2. 2019 v Andělské Hoře v občerstvení u lyžařského vleku. Pachatel využil skutečnosti, že poškozená odešla na toaletu a u stolu ponechala bez dozoru svůj batoh, ze kterého odcizil peněženku. V ní se nacházela hotovost 15 tisíc korun, doklady a platební karta.

Krádeže v prodejnách

V neděli 10. 2. 2019 sdělili bruntálští policisté podezření z přečinu krádeže dvěma mužům ve věku 19 a 69 let.

Mladší z podezřelých měl dne 10. 2. 2019 v Bruntále v obchodě na Třídě Práce odcizit z regálů čtyři čokolády a láhev tvrdého alkoholu. Zboží v hodnotě 675 korun si měl uložit do batohu a projít přes pokladnu bez zaplacení. Následně byl zadržen ostrahou prodejny.

O hodinu později ve stejném obchodě chtěl pronést pokladnou bez zaplacení zboží také starší podezřelý. Ten si měl schovat pod bundu salám, láhev vodky, papričky a čokolády v celkové hodnotě 832 korun. Za pokladnami byl zastaven ostrahou.

Oba muži byli v posledních třech letech odsouzeni za majetkovou trestnou činnost.  Nyní jim hrozí trest odnětí svobody do výše tří let. 

Recidivista měl znovu krást

Policejní komisař oddělení obecné kriminality zahájil o víkendu trestní stíhání 26letého muže z přečinu krádeže, kterého zadrželi bruntálští policisté dne 9. 2. 2019 krátce po posledním činu. Je mu kladeno za vinu, že od listopadu 2018 do svého zadržení měl ve čtyřech případech v prodejnách v Bruntále a v Krnově odcizit cigarety a tabák. Měl zabavit vždy obsluhu prodejny tím, že si nechal vyskládat zboží na prodejní pult a z nákupu sebral tabákové výrobky, které si schoval pod oblečení. Následně pod legendou, že si zapomněl peníze či platební kartu ve vozidle, odešel bez zaplacení. V jednom případě měl v prodejně sportovního zboží v Bruntále odcizit tepláky a mikinu a v prodejně v Krnově měl odcizit osm láhví alkoholu a dva kusy pánských slipů. Svým jednáním způsobil majitelům škodu ve výši 3 929 korun. Svého protiprávního jednání se obviněný měl dopustit i přes skutečnost, že byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost potrestán. Z posledního výkonu trestu se vrátil na svobodu v červenci loňského roku. Ke svému protiprávnímu jednání obviněný uvedl, že odcizené věci měl prodat a peníze použít pro vlastní potřebu. Policejní komisař vydal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Hrozí mu trest odnětí svobody až do výše tří let.

por. Bc. Pavla Jiroušková

11. 2. 2019

vytisknout  e-mailem