Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež zboží v obchodě

Tábor - Nakoupili, ale platit nehodlali. 

     Krátce po desáté hodině dopolední dne 28. února 2009 zasahovaly hlídky táborských policistů u obchodního domu Lidl na Soběslavské ulici v Táboře. Pozorným prodavačkám neuniklo počínání pětičlenné skupinky občanů, která se charakteristicky pohybovala mezi regály. Do kapes či za bundy i kalhoty „nakupujících“ mizelo různé zboží, ale u pokladny hodlali platit jen nepatrný obnos za tyčinku či čokoládu. Na výzvu prodavaček, zda nemají ještě jiné zboží, následovala opět klasická reakce. Výmluvy a útěk. Jednomu muži se podařilo utéci, druhému muži a třem ženám se již do cesty postavily uzamčené dveře a následně pak na místo rychle přivolaní policisté. Zadržená čtveřice se sice snažila odcizených věcí rychle zbavit a naházet je na zem či zpět do regálů, jejich jednání již ale bylo zadokumentováno a svědecky doloženo. Z obchodu si čtveřice zlodějů z Českobudějovicka hodlala odnést zboží za téměř 5 300 korun. Jednalo se namátkou o 57 různých krabiček cigaret, doutníků a tabáku, devět lahví Becherovky a dalšího, jistě ne životně nezbytného zboží.

     Jejich „pokus o nákup“ nyní šetří táborští policisté. Další spoluprácí s kriminalisty a s kolegy z Českých Budějovic lze více než důvodně předpokládat zjištění, že takovýchto „nákupů“ mají za sebou již víc. O potrestání rozhodne následně soud.

     Již nyní se jim dostalo do života poučení, že „pokus“ je stejně trestný, jako „dokonaný“ trestný čin a scény, o co policii vlastně jde, když nic nevzali, jim nikterak nepomohou. PokladnaRucePenízeV.jpg

vytisknout  e-mailem