Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež za čtvrt milionu

Policisté pracují na objasnění případu kapesní krádeže. Pomůžete? 

Policisté třetího policejního obvodu pracují na objasnění případu kapesní krádeže, která se stala ve středu 18. ledna tohoto roku v nákupním centru na Vinohradské ulici v Praze 3. Poškozený si tam sedl do jedné z restaurací na jednání, přehodil si bundu přes opěradlo a přestal jí věnovat pozornost. Právě to byl okamžik, kterého využil zloděj a z kapsy mu odcizil obálku se čtvrt milionem korun, který byl určen na nákup auta.

Při prošetřování policisté zjistili, že by se mohlo jednat o organizovanou skupinu kapsářů, kteří vyhledávají takové situace a okrádají neopatrné lidi. Celý případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

Po několika měsíčním prošetřování se policistům podařilo identifikovat některé podezřelé a to i díky kamerám, které celou krádež zachytily. Ještě by ale potřebovali ztotožnit jednu ženu a v souvislosti s tímto případem ji vyslechnout. Jestliže ji na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 4. 4. 2017

vytisknout  e-mailem