Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádež z kanceláře poslance

Havířov - Recidivista si z kanceláře odnesl televize, které chtěl zřejmě zpeněžit 

V krátkém čase, necelé tři dny, po vloupání byl zadržen důvodně podezřelý muž z Havířova, který po násilném vstupu do objektu z kanceláře poslance Poslanecké sněmovny České republiky měl odcizit věci v hodnotě zhruba 11 tisíc.

Po oznámení dne 15. 2. o neoprávněném vstupu do prostor kanceláří policisté obvodního oddělení i kriminální služby společně začali shromažďovat informace, zajišťovat stopy a  vyhodnocovat poznatky.

Do několika hodin bylo zřejmé, že tehdy ještě neznámý pachatel do objektu vnikl ze zištných důvodů, z kanceláře byly pryč dvě televize.

Do 48 hodin policisté už pracovali s konkrétním jménem podezřelého, kterého mohli vzápětí zadržet.

Komisař proti muži 41 let zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže z několika skutků. Zadržený muž je obviněn i ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Kriminalisté během procesních úkonů důvodně podezřelému prokázali zapojení v další trestné činnosti majetkového charakteru. Ve čtyřech skutcích jsou zapojeni i jeho spolupachatelé, proto jejich prověřování a kompletování je vedeno samostatně. 

Obviněný muž v minulosti byl již 15krát soudně trestán. Naposledy opustil brány věznice v létě 2020.

 O víkendu byl podán návrh na vazební stíhání obviněného, kterému soud vyhověl. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody šest měsíců až tři léta.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 21. 2. 2022
 

vytisknout  e-mailem