Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež vozidla

České Budějovice - Trojice osob využila okamžiku nepozornosti a odcizila osobní vozidlo. 

 

Štěstí při krádeži osobního vozidla tovární značky Volkswagen měla jeho řidička včera dopoledne na jednom sídlištním komplexu v Českých Budějovicích. Trojice mladých lidí, dvou žen a muže (ve věku od 26 do 31 let) využila její nepozornosti, kdy vystoupila z vozidla a za pomoci ponechaného klíče, do něj rychle naskočili a ujížděli směrem do centra krajského města. Poškozená okamžitě zaalarmovala policisty na lince tísňového volání, kdy operační důstojník předal informaci všem hlídkám ve městě a během několika desítek minut byla osádka i odcizeným vozidlem vypátrána na výpadovce z města. Ženu za volantem i s dalšími osobami strážci zákona zadrželi a po zjištění všech okolností, převezli k dalšímu opatření na služebnu na sídlišti Máj.

Lustrací ženy – řidička zjistili, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do ledna příštího roku.

Policisté všem zadrženým sdělili podezření ze spáchání přečinu Krádež, formou spolupachatelství a ženě za volantem „přidali“ sdělení podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí.

Případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení a lze předpokládat, že během dvou týdnů stanou před soudcem okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

10. ledna 2018

vytisknout  e-mailem