Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež vloupáním do vozidla

Tábor – Turovec – Další odstavené auto u lesa přilákalo zloděje. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Opětovně upozorňujeme houbaře na případy krádeží vloupáním do vozidel, odstavených u lesa. Po případu na Soběslavsku, o kterém jsme informovali tiskový servisem z 19. září,

viz.: https://www.policie.cz/clanek/kradez-vloupanim-do-vozidla-322883.aspx ,

šetří naprosto stejný případ i sezimovoústečtí policisté. Pátrají po zloději, který se v době od 15:10 do 16:50 hodin neděle dne 29. září 2019 vloupal do osobního automobilu tovární značky Škoda Superb, zaparkovaného u lesa na přibližně 2,5. kilometru silnice vedoucí od Plané nad Lužnicí k obci Turovec. Pachatel po rozbití okna pátých zadních dveří odcizil ze zavazadlového prostoru vozu zde zanechanou dámskou kabelku s osobními doklady, finanční hotovostí a dalšími cennostmi. Včetně poškození vozu způsobil majitelce souhrnnou hmotnou škodu ve výši bezmála 20 000 korun, další starosti a problémy nepočítaje.

Opětovně připomínáme, že „Auto není trezor“ a určitě se vyplatí, zejména při odstavení vozidla na odlehlém místě, vzít si své doklady a další cennosti s sebou.

Není dokonce výjimkou, že někteří řidiči v takovýchto případech nechávají krycí rolety zavazadlového prostoru odtažené, aby případní zloději viděli, že ve vozidle opravdu nic není.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

30. září 2019

vytisknout  e-mailem