Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež vloupáním do vozidel

KARLOVARSKO – Vozidlo není trezor. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 35letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinu Krádež a Poškození cizí věci ve formě spolupachatelství a přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Svého jednání se měl dopustit společně s 42 letým mužem, kterého kriminalisté obvinili, ze spáchání přečinu Krádež a Poškození cizí věci. 

V období od 20. května 2019 do 4. června 2019 se měli pravděpodobně vloupat do šesti osobních vozidel. Obvinění muži si vybrali automobily továrních značek: Škoda, Mercedes, Renault, Nisan a Opel. Po násilném vniknutí do vozidel měli odcizit například alkohol, mobilní telefon, vrtací kladivo, elektroakustickou kytaru nebo navigaci.

Krádeží a poškozením vozidel způsobili škodu, která je odhadnuta ve výši cca 103 000 Kč. Krádeže se dopustili i přesto, že v předchozích třech letech byli za stejný trestný čin již odsouzeni.

Pětatřicetiletý obviněný muž bez závažného důvodu nenastoupil trest odnětí svobody, který mu byl uložen rozhodnutím Okresního soudu v Karlových Varech. Tím mařil výkon úředního rozhodnutí a vykázání.

Oběma mužům v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

PREVENCE:
Majitelé vozidel by neměli zapomínat na to, že auto není trezor. Neměli by v nich nechávat žádné cenné věci, které lákají zloděje.

pprap. Eva Valtová
nprap. Bc. Zuzana Týřová
12. 7. 2019

Odkazy do noveho okna

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem