Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež vloupáním

MLADOBOLESLAVSKO – Zloději se zaměřují na opuštěné chaty. 

Mladoboleslavští policisté řeší další případy krádeže vloupáním do rekreačních objektů.

V době od 26. prosince 2019 do 5. ledna 2020 zatím neznámý pachatel vnikl na soukromý pozemek v Havlíčkově ulici v Mladé Boleslavi, kde ze zahradního domu odcizil pánské horské kolo. Dvaapadesátiletému majiteli tak byla způsobena škoda téměř 14 tisíc korun.

Další dosud neznámý pachatel se v době od 4. do 5. ledna 2020 vloupal v Kosmonosech do uzamčené chaty v místní zahrádkářské kolonii. Z objektu si odnesl elektroniku, alkohol a jiné zde uskladněné věci v celkové hodnotě přesahující sedm tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí pachatelům za přečiny Krádež a Porušování domovní svobody až tříletý trest odnětí svobody.

V zimním období bývají rekreační objekty více opuštěné a této skutečnosti využívají zloději, kteří zde berou vše, na co přijdou. Je důležité lépe chránit svůj majetek, nenechávat v chatách přes zimu cennější věci a využívat různé prostředky, které ztěžují vniknutí do jejich vnitřních prostor, například bezpečnostní zámky, mříže či uzamykatelné okenice.

Policisté doporučují:

Zabezpečte si své nemovitosti certifikovanými výrobky a službami!

Středočeská policie se  zapojila do celorepublikového preventivního projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům“, na kterém Policie ČR spolupracuje s Ministerstvem vnitra ČR. Reagujeme tak na bezpečnostní situaci sousedních států, které zpozorovaly nové trendy vloupání do obydlí. Tyto trendy již překročily i hranice České republiky.

V rámci projektu se můžete dozvědět účinné způsoby zabezpečení vašich bytů, domů a dalších objektů ve formě mechanických i elektronických zábranných prostředků a jak je správně kombinovat.
 
O užitečné aplikaci se můžete dozvědět zde.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
6. ledna 2020

vytisknout  e-mailem