Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež vloupáním

MLADOBOLESLAVSKO – Zloděje policisté zadrželi bezprostředně po krádeži, ujet z místa nestihl. 

V sobotu 6. února tohoto roku se krátce před pátou hodinou ranní vloupal dvaatřicetiletý muž do novostavby v obci Horky nad Jizerou.

Z domu odcizil profesionální vysavač a naftové topidlo, které vynesl před dům k přistavenému osobnímu vozidlu. V té chvíli ho však vyrušil alarm zabezpečovacího zařízení, čehož se zalekl a ukryl se do vozidla. Policisté Obvodního oddělení Benátky nad Jizerou přijeli během několika minut na místo prověřit oznámení majitele o možném vloupání do novostavby, které zaznamenal bezpečnostní systémem.

Odcizené věci ležely vedle automobilu a uvnitř zamčený zloděj nereagoval na policejní výzvy a odmítal z vozidla vystoupit. Po násilném vstupu do vozidla policisté muže zadrželi. Lustrací bylo zjištěno, že se jedná o odcizené vozidlo v pátrání a zadržený muž má soudem uložený zákaz řízení všech motorových vozidel.

Mladoboleslavští policisté muži sdělili obvinění ze spáchání zločinu Krádež a z přečinů Neoprávněné užívání cizí věci a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zloděje od páchání majetkové trestné činnosti neodradil ani vyhlášený nouzový stav a zvýšená trestní sazba, kdy mu nyní hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
10. února 2021
 

vytisknout  e-mailem