Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež vloupáním

MLADOBOLESLAVSKO – Muži hrozí osmi letý trest odnětí svobody. 

V úterý 23. února tohoto roku sdělili mladoboleslavští kriminalisté obvinění ze spáchání zločinu Krádež a přečinu Poškození cizí věci třicetiletému muži z Mladé Boleslavi.

Ten se na Štědrý den, tedy 24. prosince 2020, násilně vloupal ve večerních hodinách do prodejny benzinové čerpací stanice v ulici Nádražní v Mladé Boleslavi. Po rozbití skleněné výplně dveří odcizil z prodejního pultu tabákové výrobky a alkohol za více než 7 tisíc korun. Další způsobená škoda na poškození vstupních dveří a na vybavení prodejny byla vyčíslena na více než 14 tisíc korun.

Do stejné benzinové čerpací stanice v ulici Nádražní se vloupal ještě dne 30. prosince 2020, kde krátce před třetí hodinou ranní opět rozbil skleněnou výlohu a z prodejny odcizil alkohol a cigarety za téměř 2 tisíce korun. Majiteli způsobil škodu na poškození výlohy ve výši téměř 9 tisíc korun.

Obviněného muže od páchání majetkové trestné činnosti neodradil ani vyhlášený nouzový stav a zvýšená trestní sazba. Za spáchání zločinu Krádež a přečinu Poškození cizí věci mu nyní hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
24. února 2021

vytisknout  e-mailem