Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež většího množství pohonných hmot

PLZEŇSKÝ KRAJ - Dvě osoby byly obviněny, po další osobě policisté vyhlásili pátrání. 

Kriminalisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se od úterý, 14. května 2019, zabývají případem krádeže většího množství pohonných hmot, ke kterému došlo v areálu jedné společnosti na severním Plzeňsku. Na základě důkladného prověřování a zjištěných skutečností zahájil vrchní komisař včerejšího dne trestní stíhání dvou mužů cizí státní příslušnosti (ve věku 54 a 48 let) jako obviněných ze zločinu krádeže, který měli spáchat jako členové organizované skupiny. Zároveň byl státnímu zástupci podán podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby.

V úterý, 14. května 2019, jsme na lince tísňového volání 158 obdrželi oznámení o tom, že se v areálu jedné společnosti na severním Plzeňsku pohybují podezřelé osoby. Toto oznámení jela ihned prověřit hlídka policistů, přičemž na místě omezila na osobní svobodě dvě osoby cizí státní příslušnosti.  Použití donucovacích prostředků bylo však u jednoho z mužů neúčinné a z místa činu utekl. Policisté ihned zahájili pátrací akci, do které se zapojil, kromě jiného, i policejní vrtulník a policisté z oddělení služební kynologie. V průběhu této pátrací akce se za využití služebního psa podařilo zadržet dalšího muže cizí státní příslušnosti, který se měl podílet na této trestné činnosti. Pátrání po zadrženém muži, který se vydal na útěk, bylo však negativní. Na místě policisté zjistili, že se v areálu nachází odstavený kamion, před kterým byl umístěn lodní kontejner a vedle něho odstavený karavan. V kontejneru byl umístěný gumový vak o objemu přibližně 30 000 litrů, kdy právě probíhalo přečerpávaní pohonných hmot do tisícilitrových barelů umístěných v návěsu kamionu. Jaké přesné množství pohonných hmot bylo celkem odcizeno a jaká výše hmotné škody byla v souvislosti s tímto protiprávním jednáním poškozené společnosti způsobena, je v současné době předmětem vyšetřování. Stejně tak se kriminalisté zabývají i tím, jaké další osoby mají podíl na této trestné činnosti.

V souvislosti s tímto případem policisté vyhlásili pátrání po hledané osobě – po muži, který z místa utekl (více informací na internetovém odkaze - pokud bude odkaz neaktivní, bylo pátrání po osobě odvoláno.)

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=10580516190320

Jakékoliv informace, které by policistům přispěly k vypátrání hledaného muže, sdělte prosím policistům na lince tísňového volání 158 či na nejbližší policejní služebně.

por. Mgr. Pavla Burešová
17. května 2019

vytisknout  e-mailem